Speciaal voor u, onze beste

Tips

01. Een schone vaas

Heeft u een mooie bos bloemen maar geen schone vaas? Geen probleem,  met de volgende tip krijgt u uw vaas in een handomdraai schoon!  

De eerste stap is simpel, vul uw vaas met lauwwarm water en voeg een druppel Chloor toe. Een paar minuten laten inweken en vervolgens poetst u de viezigheid zo uit uw vaas. Mocht u geen Chloor hebben, kunt u uw vaas ook schoonmaken met azijn. Vul uw vaas met azijn en laat dit vervolgens een nacht inweken. Zo heeft u de volgende ochtend weer een schone vaas. 

02. Snijd de stengel op 45 graden

Nu u een schone vaas klaar heeft staan voor de mooie bloemen, moeten ze voldoende water kunnen opnemen. Dit bereiken klinkt moeilijk, maar is vrij simpel. Als u de stengels op ongeveer 45° snijdt, nemen de bloemen meer water op, en blijven de bloemen langer goed.  

Naast dat het belangrijk is om de bloemstengels goed te snijden is het ook van belang om te kijken naar de bladeren van de bloem. Te veel bladeren zorgen er voor dat er meer bacteriën op kunnen komen. Door alleen de bovenste bladeren te behouden zorgt u er voor dat de bloemen minder snel verwelken.

03. Goede voeding & een rechte steel

Door de bloemen rechtop te zetten zorgt u ervoor dat de bloemen voldoende water kunnen opnemen. Is er bij uw boeket een zakje bloemenvoeding meegeleverd?  Voeg dit vooral toe, de extra voeding dood de laatste bacteriën in het water en zorgt ervoor dat de bloemen sterk blijven. 

04. Afgevallen bladeren?

Het kan gebeuren dat er zo nu en dan een blaadje in het water valt of dat een van de bloemen al is verwelkt. Als u de verwelkte bloem uit het boeket haalt en de gevallen blaadjes uit het water voorkomt u dat de rest van het boeket wordt aangepast. Het water in de vaas zal hierdoor ook minder snel troebel worden.

05. Bepaal de plaats

Afhankelijk van het boeket kunt u de juiste standplaats bepalen. De algemene regel hierin geldt; bloemen in indirect zonlicht die niet in de tocht staan, zijn het gelukkigst! Bij al onze boeketten hebben wij een korte omschrijving wat voor bloemen het zijn en wat voor (extra) verzorging ze nodig hebben.  

Interesse? Bestel nu online!

Een boeket, groot of klein, alles is mogelijk bij Bloemenland